با وجود یکسان بودن روش عملکرد این دو، ظرفیت و توان سرمایش کولرهای گازی ایستاده از انواع زمینی خیلی بیشتر است. به همین دلیل باید ابعاد کمپرسور و تمام تجهیزات داخل کولر گازی بزرگتر از انواع دیواری باشد. همین مساله باعث آن شده تا وزن و ابعاد این نوع کولرهای گازی به شدت افزایش یابد. به دلیل افزایش وزن این نوع کولر گازی، دیگر دیوار تحمل وزن آن را نخواهد داشت.
پس تنها راه کار موجود، تولید انواع زمینی یا همان ایستاده بود. اسپلیتهای ایستاده همانند کولر گازی دیواری دیواری میتوانند در دو نوع اصلی وجود داشته باشند. در نوع اول، کولر گازی فقط عملکرد سرمایشی دارد و برای فصول گرم سال مورد استفاده قرار میگیرد اما نوع دوم آن دارای عملکرد سرمایشی و گرمایشی به صورت همزمان است و میتواند در تمام طول سال مورد استفاده قرار بگیرد. این کولرهای معمولا به عنوان کولر گازی کم مصرف شناخته میشوند و با وجود قدرت و ظرفیت سرمایشی و گرمایشی بالایی که دارند دارای برچسبهای انرژی رده A و B هستند.
نصب کولر گازی ایستاده نیز همانند اسپلیتهای دیواری است و یونیت خارجی آن باید در ارتفاعی بالاتر از محلی که یونیت داخلی استفاده میشود قرار داده شود به گونه ای که از آن در برابر عوامل طبیعی مانند نور مستقیم خورشید، برف و باران محافظت شود. یونیت داخلی این کولر نیز باید در محلی قرار داشته باشد که در مجاورت منابع حرارتی نباشد. کمپرسور و تمام تجهیزات داخلی کولر گازی ایستاده از انواع دیواری بسیار بزرگتر هستند. به همین دلیل قابلیت خنک کردن بیشتری دارند. همچنین همانطور که میدانید، هوای گرم سبک است و به بالا میرود. کولرهای ایستاده نیز ارتفاع بیشتری دارند و به همین دلیل فضای اتاق را سریعتر خنک میکنند. در حقیقت میتوان گفت که علاوه بر توان سرمایی بیشتر کولرهای گازی ایستاده، این نوع کولرها احساس سرما را سریعتر به افرادی که در آن فضا حضور دارند میرسانند.